20/06/2022

Les festes majors programen 146 activitats amb plena normalitat

Tornen les celebracions tal com eren abans de la pandèmia

El cicle de festes majors als diferents nuclis del municipi de Calafell comencen el proper 26 de juny. Fins a finals de setembre, s’han programat 146 activitats, que podran celebrar-se amb normalitat, tal com eren abans de la pandèmia.

Durant aquest període, hi haurà actes festius que enllaçaran les tres festes tradicionals: Sant Pere, a la Platja; la Santa Creu, al Poble; i Sant Miquel, a Segur. Per exemple, es creen unes festes d’agost i unes festes de setembre, amb activitats als tres nuclis: algunes de de nova creació i altres que ja es feien i que també recuperen la normalitat.

També formen part del programa les activitats que tenen les entitats locals com a protagonistes i organitzadores, incloses les del col·lectiu festiu Esgangalats.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Mònica Trepat, explica que “hem mirat d’oferir un programa festiu amplíssim, com a ‘recompensa’, per dir-ho d’alguna forma, per tot allò al qual hem ha hagut de renunciar en els dos darrers anys”.

El programa complet, amb tots els detalls dels actes, pot consultar-se en l’annex d’aquesta notícia.

Els pregons

Recordem que el primer equip del Club Patí Calafell, guanyador de la WS Europe CUP d’hoquei, la primera tripulació femenina del Bot Salvavides i el pilot Àlex Toledo, seran els pregoners de les festes del Poble, la Platja i Segur, respectivament.

Mònica Trepat diu: “Hem volgut reconèixer fets importants del darrer any al nostre municipi, mitjançant els seus protagonistes directes”. Són fites de l’esport “però també de la igualtat i l’accés de les dones a espais públics que eren només dels homes”, afegeix la regidora.

Els actes dels respectius pregons es faran en aquestes dates, horaris i llocs:

  • Festa major de Sant Pere, a la Platja de Calafell. Dimarts 28 de juny, a les 22:30 hores, a la plaça del Manila (al costat de la Confraria de Pescadors). Pregoneres: tripulació femenina del Bot Salvavides.
  • Festa major de la Santa Creu, al Poble de Calafell. Divendres 15 de juliol, a les 22:30 hores, a la plaça de Catalunya. Pregoners: primer equip del Club Patí Calafell.
  • Festa major de Sant Miquel, a Segur de Calafell. Divendres 23 de setembre, a les 22:30 hores, al Port. Pregoner: Àlex Toledo.