16/10/2020

L'Ajuntament treu a licitació les obres del centre d'acollida de gossos

Significarà una inversió de 627.123,88 euros i es farà al Parc Empresarial

L’Ajuntament de Calafell ha tret a licitació, en el ple d’aquest 8 d’octubre, les obres del centre d’acollida de gossos. Aquest equipament atendrà tots els animals que es troben abandonats, amb una orientació molt marcada cap a l’adopció. Vindrà a cobrir una mancança i una reivindicació de les entitats animalistes.

La inversió prevista és de 627.123,88 euros (IVA inclòs). El centre s’aixecarà a uns terrenys del Parc Empresarial i ocuparà un miler de metres quadrats. Tindrà capacitat per a una setantena de gossos, amb 67 allotjaments individuals i 2 espais per a quarantena. El recinte també tindrà una zona de serveis, que inclourà una sala d’atenció veterinària, una de magatzem i preparació d’aliments, recepció i administració. El centre també comptarà amb patis i espais amb vegetació.

La regidora de benestar animal, Helena Rubio, ha explicat que “aquest serà un centre eminentment local i a la vista de l’experiència es podrà veure si pot prestar un servei supramunicipal”. Rubio ha defensat que “la capacitat del centre és suficient, atés que la seva intenció no és allotjar indefinidament els animals acollits, sinó donar-los sortida per la via de l’adopció”.

A més de l’atenció als animals abandonats, un dels principals objectius del centre és fomentar les adopcions. També s’impulsaran accions per a conscienciar la població sobre la cura i la responsabilitat cap a les mascotes.