28/06/2022

Calafell se suma a l’Orgull LGBTI+

Per reivindicar uns drets que encara hi ha persones que no poden gaudir

Calafell se suma avui a la celebració del Dia de l’Orgull LGBTI+. Aquesta diada recorda que, encara avui dia, hi ha drets que no són comuns a totes les persones. Per exemple, el dret a caminar lliurament pel carrer sense rebre insults i agressions, o el dret a expressar-nos tal com som en l'àmbit familiar, educatiu o espais d'oci. Per això cal continuar reivindicant l'alliberament LGBTI+.

Calafell ha demostrat el seu compromís amb la comunitat LGTBI+ a través del Pla local LGBTI+, que s'ha aprovat en el ple del 16 de juny, gairebé per unanimitat. És el primer pla LGBTI+ de la comarca del Baix Penedès. Aquest pla té com a missió transformar la realitat municipal, fomentant la igualtat i la llibertat de totes les persones per a viure sense discriminació.

Hem de tenir present que a Calafell hi ha persones LGBTI+, hi ha diversitat afectiva, sexual, familiar i de gènere, i aquesta diversitat hem de conèixer-la, per així acceptar-la i estimar-la. Amb aquesta finalitat de visibilització s’ha organitzat una taula rodona el proper 6 de juliol, en la qual podran escoltar-se les realitats i reptes de la comunitat LGBTI+, comptades per portaveus de diferents entitats. Serà a les 19 hores, a la Casa Barral.

La presidenta de la comissió d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament, Isabel Bou Bayona, explica: “Els drets i llibertats de les persones LGBTI+ impliquen a totes les famílies, a amics i amigues, a veïnes i veïns. A tota la comunitat. Per això us esperem a l’acte del 6 de juliol”.

 

orgull calafell 2022