01/07/2022

Calafell recupera un altre gran esdeveniment: la Cantada d’Havaneres de la Costa Daurada

Se celebrarà, després de dos anys d’interrupció, els dies 5 i 6 d’agost

Calafell recupera un altre gran esdeveniment que s’havia hagut de cancel·lar els dos darrers anys per la pandèmia. És la Cantada d’Havaneres de la Costa Daurada, una cita imprescindible del gènere, la més important del sud de Catalunya i referent de l’anomenada “cançó de taverna”, que va més enllà de l’havanera tradicional.

La Cantada, que arriba a la dissetena edició, se celebrarà els dies 5 i 6 d’agost. És una singularitat del certamen, ja que és l’única trobada del gènere que se celebra en dos dies consecutius. L’escenari serà el de sempre, la sorra de la platja, entre els carrers Mallorca i Carme. Les actuacions començaran a les 22:30 hores i el recinte estarà obert des de les 19 hores. L’entrada és gratuïta

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra, diu que “és un autèntic goig poder anar recuperant esdeveniments tan importants com aquest, i molts altres, que podem tornar a celebrar amb normalitat després de dos anys d’absència”.

Lastra afegeix: “Calafell tornar a ser la capital de l’havanera del país durant dues jornades. Podem sentir el bo i millor dels grups actuals, alguns de participants a la Cantada des de fa temps, altres de nous”.

Divendres 5 d’agost, actuaran Son de l’Havana, Anxovetes i Neus Mar. Dissabte 6 d’agost ho faran Arjau, Port Bo i Els Cremats. El programa de cada actuació pot consultar-se en l’arxiu adjunt a aquesta notícia. La direcció de la Cantada continua en mans de Francesc Sánchez Carcassés, personatge de referència en aquest món i responsable, entre altres, de la famosa Cantada de Calella de Palafrugell.

La Cantada d’Havaneres de la Costa Daurada és organitzada per l’Ajuntament de Calafell, amb el patrocini de la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme de la Costa Daurada. També compta amb la col·laboració del Bot Salvavides de Calafell, que s’encarregaran de preparar i servir el rom cremat que no pot faltar en cap cantada.